Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Om bildradion

Radio om bilder?

Ja, visst låter det galet? Fast egentligen är det inte konstigare än att skriva om musik. Det blir förstås svårt att visa bilder, men å andra sidan går det att lyssna medan man gör annat som storhandlar, stryker eller pendlar till jobbet.

Varför?

Genom bildradion vill jag förena mitt intresse för fotografisk bild med min förtjusning för radio. Jag vill att bildradion ska stimulera ditt bildtänk och kittla din nyfikenhet. För min personliga del är bildradion ett bra alibi för att få ägna tid åt spännande frågeställningar.

Vem betalar?

Den halva arbetsdag i veckan som jag ägnar åt Bildradion betalar mina kunder – allt från de tusentals privatpersoner som köper mina böcker till företag och organisationer som anlitar mig som fotograf, skribent eller kursledare. Tack alla ni som gör det här möjligt.

Vilka är vi?

Jag som står bakom Bildradion heter Göran Segeholm och är skribent, fotograf, föreläsare och lärare i fotografi och visuell kommunikation. Som frilans samarbetar jag med många partners, bland andra tidningen Kamera & Bild, Högskolan i Jönköping, Fojo vid Linnéuniversitetet, webbplatsen Moderskeppet och bokförlaget Pagina. Tre böcker om fotografi har jag skrivit. Den första hette Den ofrivillige fotografen, den andra heter Fånga Bilden och den tredje Konsten att ta vinnande bilder.

Dessutom har Bildradion, förutom alla människor som ställer upp på intervjuer, god regelbunden hjälp av Hannah Goldstein, Pawel Flato och Martin Nagy. Fler frivilliga krafter arbetar just nu på att göra Bildradion ännu bättre på olika sätt. Vi återkommer till det.