Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Avsnitt 92: ”I am not a shallow person”

| 8 kommentarer

92 omslagsbild

Play

Hannah och Göran tittar på potentiella julklappar extra tidigt i år. Memory city av Alex Webb och Rebecca Norris Webb samt Jim Goldbergs genombrottsbok Rich and Poor som kommit ut i ny upplaga 30 år efter originalpubliceringen.

 

8 kommentarer

  1. Hans Eijkelboom heter den Hollänska fotografen jag pratade om.

  2. Kodachrome har ryktet att vara väldigt hållbar, men i själva verket är Kodachrome bara hållbar så länge den ligger i mörker. Så fort som du sätter in diorna i projektorn bleks de rätt fort, snabbare än andra filmer.

  3. Ah, det visste jag faktiskt inte. Har ett helt lass gamla Kodachrome efter farsan som jag ska digitalisera one of these days. De har tack och lov förvarats mörkt och klarat sig bra, fast de äldsta är runt femtio år.

  4. Sedan hoppas jag att ni också plockade in Alex och Rebecca Webbs bok om bilder. Där skriver de om en rad bilder, egna och andras, på ett intressant och insiktsfullt sätt.

  5. Det är just den boken jag tänker på.

  6. Och fotografen som slutade att fotografera hette Frederick Evans, känd för sina bilder av engelska katedraler.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.