Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Avnitt 89: Ett sätt att leva

| 2 kommentarer

Susanne Fessé och Göran Segeholm går på Moderna museets utställning ”Ett sätt att leva” och tänker på Christer Strömholm, Sverige, genier, fotoform-rörelsen, vänsterrörelsen och lite annat smått och gott.

Play

2 kommentarer

  1. Jag tyckte mycket om den utställningen medan den var på Moderna i Malmö! Samtidigt hade Dunkers i Hälsingborg tagit ner Fotografiskas Strömholm-utställning och man fick rabatt om man köpte biljetter till båda. Såg dem två gånger, båda två, och en av gångerna samma dag. Ändå är jag inte mätt på fotografin som ett sätt att leva.

  2. Såg i förra veckan ”Ett sätt att leva”, en utställning helt i min smak. Väldigt intressant att se hur Christer Strömholms konstnärskap kopierats, inspirerat och vidareutvecklats av hans elever och efterföljare.

    Bland de många ikonerna upptäckte jag Kenneth Gustafssons stilrena och mystiska bilder (mer finns här: http://www.themagicbar.se/). Gillade också att se Gunnar Smolianskys resa från Gatufoto till mer abstrakt form (Fantastiskt arkiv finns på nätet: http://www.gunnarsmoliansky.se/se/fotografier/). Eva Klassons bilder fick stor plats i utställningen och stod ut med sina röda passepartouter. De må ha varit nyskapande när de gjordes, men jag har svårt att ta dem till mig.

    Jag passade också på att gå en guidad visning av Modernas Dardel-utställning.

    Summa summarum, ett inspirerande besök och jag dristade mig till en bild i gränden bakom Moderna: http://bit.ly/1u2Zcv4

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.