Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Avsnitt 85: Fotomaraton: Inbäddad reporter

| 10 kommentarer

Göran svettas i Stockholms fotomaraton. Gästreporter: Knut Koivisto.

Play

10 kommentarer

 1. Fantastiskt kul att få återuppleva och dela Marans höjdpunkter och våndor på detta sätt! En stor eloge till dig att du dessutom orkade spela in pod-radio mitt i allt fot(o) – och tanke-arbete.

 2. Nu är jag sugen på att se dina bilder… Mycket intressant att höra hur någon resonerade live när tävlingen pågick.

  Själv körde jag alldeles för ofta den enkla vägen, allt för att inte fastna på ett tema. Men mitt mål var att gå i mål med 24 bilder på temat och under tiden lära mig ett och annat om tävlingen. Nästa år så rampar jag förhoppningsvis upp både tänket bakom varje bild och även kvalisorten på bilderna.

 3. Ja, vilken bra idé Micke har! Klart du måste posta dina bilder från maran! :-)

  /Johan

 4. Absolut Johan. Efter 19 september lägger jag upp rubbet.

 5. Tack Göran, för en fantastik POD!
  Kul å höra om tankar och våndor, vilka uppenbarligen skiljer oss som bildskapare åt en hel del – Vad är det som gör bilden!?

  Att ta den unika bilden – den som man är ensam om att tänka, men med flera hundra startande är sannolikheten inte så stor, därför är det inte själva innehållet som jag tror är avgörande utan det är själva sinnesstämningen som man förmedlar med bilden som gör att den tar plats – se bara på Martin Kull:s Kollektion: http://contextphoto.com/albums/2014-stockholm-photo-marathon/

  Snyggt välsamlat och genomtänkt samt ger ett fantastiskt intryck på mig :)

 6. Gillar också Martins bildserie jättemycket. Innovativ, och en fin tonträff som bär genom hela serien.

 7. Oj – 1000 tack Peter och Göran för uppmärksamheten och dessutom på Bildradions site!

  Jag är nöjd med att jag lyckades med att genomföra intentionen att ta en serie bilder sammanhållna som svartvita Gatufotografier, men innovativt? Nja, flera av mina motiv har ju plåtats sönder och samman i andra sammanhang (Af Chapman, Kungsgatan & Borgmästartrappan) och Gatufoto är inte det det mest naturliga uttrycket för Stockholm fotomaraton?

  Och nu måste jag (som inte har stor erfarenhet från fototävlingar) fråga dig Göran: Vi är ju många som fläkt ut oss och våra bilder på Fotomaratons Facebooksida https://www.facebook.com/groups/326684430829886/ medan du håller på dina bilder till dess juryn presenterat resultatet. Är detta kutym i fototävlingar eller rent av en regel som man borde förhålla sig till?

 8. Ja, det där med att visa bilderna innan tävlingen är avgjord har jag ingen aning om hur man ska förhålla sig till. Min ryggmärgsreaktion är att vänta, så att bilderna som visas 25 september känns nya och fräscha.

  Skulle gissa att den digitala maran får ta ett par år på sig att hitta sin form. Kanske är det inget problem alls.

  En annan grej är om man justerar bilderna innan man lägger upp dem. Inget fel i det heller, men det kan ju vara lite avskräckande för andra som jämför med sina obearbetade jpegar direkt från kameran. Du är ju helt öppen med att du ljusat upp vissa bilder (om jag fattade rätt), så då kan man ju ta ställning till det. Men vi vet ju fortfarande inte hur dina tävlingsbidrag ser ut.

  Ja ja, det kommer att ge sig med tiden. Huvudsaken är att alla har roligt.

 9. Åhh vad jag gillar att ”glömma” lyssna på bildradion på några veckor och sedan upptäcka att man har några timmar att streck-lyssna :)
  Den här gången föll det sig så att fotomaraton var det första avsnittet jag fick lyssna på i morse.
  Det är roligt att höra avsnitt som knyter ihop tidigare bildradion. Vi har fått höra hur arrangörerna tänkt och hur det är att vara med. Det skulle vara super att i efterhand få höra hur juryn tänker då de tittar på bilderna. Är det något som kan komma i ett senare avsnitt?

  Sofi

 10. Avsnittet där jag visar mina maratonbilder för Hannah är inspelat och klart, och vi lägger ut det onsdag 24 september, dagen innan utställningen på Stockholms stadsmuseum öppnar.

  Är öppen för att göra ett juryavsnitt, men gissar att det kan bli svårt att få ihop.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.