Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Avsnitt 73: ”Jag kör lite Bosse-surr”

| 7 kommentarer

bobergström

Om att se bilder i ett större sammanhang. Författaren och föreläsaren Bo Bergström (som bland annat skrivit böckerna ”Bild och budskap” och ”Effektiv visuell kommunikation”) om vikten av att förstå hur bilder samspelar med allt i sin omgivning. 

Dessutom: Sista avsnittet i första omgången av Meningen med bilden. Den här skapar Anna, Hannah och Ulf mening av den här bilden:

tepåsar[

Play

 

7 kommentarer

 1. Hej.
  Tack för ännu ett bra avsnitt…dags att köpa nya böcker tror jag. :-)

  Ni berörde hur svårt det är att hitta forum för att tala om ens egna bilder. Jag håller med.

  Jag har mejlat både Moderskeppet och Fotografiska om jag kunde köpa feedback på bilder, exv via Skype på ett gäng bilder men tyvärr erbjuder ingen av dem den tjänsten. Kanske nå’t för din och Bosses fotoskola.

 2. Halva meddelandet kom inte med.

  Hursom, känner du till något sådant forum eller någon som vill bli ”mentor” så hojta till. :-)
  //Madeleine

 3. Hej Madeleine

  Bra feedback är väldigt värdefullt för den egna utvecklingen. Jag vet att du inte är ensam om att ha hört av dig till Fotografiska med din fråga, problemet är att feedback är mer av en långsiktig process än en snabb bedömning av bilder.

  Det känns som om det skulle kunna vara ett avsnitt – konsten att ge bra feedback.

 4. Hej, tack för kommentar och reaktion på Görans och mitt samtal. Roligt att du fann det intressant. Ja, feedback är ett viktigt område och definitivt något för för ”vår fotoskola”.

 5. Nu lyssnade jag på denna podcast och vill bara säga att det att vi valde 49 fotografer beror på att jag är född den 7 juli. Alltså 7 x 7 = 49. Sedan fick jag det bekräftat när jag fick denna lilla lapp som Bosse nämnde :-) Ibland är det enkelt.

 6. Tack Stefan, jag visste att det var något särskilt med 49. Ibland är det som sagt enkelt.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.