Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Avsnitt 65: Hålkameradagen

| 2 kommentarer

lenaochpeter

 

Bildradion handlar sällan om teknik, men den här gången pratas det kameror. Söndagen 27 april inträffar nämligen internationella hålkameradagen, och Göran har sökt upp de erfarna hålkamerafotograferna Lena Källberg och Peter Wiklund för att hämta kunskap och inspiration.

Mer information om hålkamerafotografering hittar du på Lenas webbplats (där det även finns en länk till byggbeskrivningen för tändsticksask-kameran) och Peters bilder kan du se bland annat här.

Nedan två bilder som diskuteras tidigt i podcasten.

Utöver detta: Del 3 i Mats Andréns miniserie om fem saker att tänka på som Fotograf. Den här gången har vi kommit fram till produktivitet.

Play

2 kommentarer

  1. Jag jobbar som bildlärare, i och för sig på gymnasiet, men ändå. Vi börjar alla fotokurser med att bygga håklameror. Mest för att eleverna ska förstå mer om hur en bild blir till och kameras grundligaste delar. Så det är inte helt borta från skolans värld.
    Tack förresten för en fantastisk pod! Eftersom jag upptäckte Bildradion sent lyssnar jag även ikapp alla gamla avsnitt, vilken skatt!

  2. You’re welcome, Linnea, och tack för feedback. Roligt att höra att hålkameran fortfarande lever kvar inom skolundervisningen.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.