Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Avsnitt 61: Om när Robert Frank nästan nobbade Hasselbladspriset

| 3 kommentarer

stefanohlsson

Veckans gäst i Bildradion har ni hört i ett tidigare avsnitt. Egentligen var det meningen att Stefan Ohlsson och Göran skulle prata om bilder på papper den här gången, men saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig och samtalet glider istället in på en gemensam hjälte, bland mycket annat. Till exempel får du veta vad Stefan tycker är bäst på utställningen Det synliga på Artipelag, där Göran och Hannah var förra veckan.

Play

 

3 kommentarer

 1. Kan inte låta bli att kommentera detta efter att ha hört intervjuven som handlar om Robert Frank.
  Våren 2000 var jag tillsammans med min klass på Fotoskolan över till New York och då fick vi hälsa på Robert Frank i hans ”arbetsrum” på Blecker Street. Det gjorde ett stort intryck på mig och vi gick därifrån med ett oförglömligt minne och en print som signerades till oss.
  Vi blev till och med förevigade i New York Times i samband med att Robert Frank skulle göra ett självporträtt.
  Som sagt – ett möte som satte tydliga spår hos mig!

  Mvh
  /Eva Lindblad

 2. Jättekul att höra er två prata om Robert Frank.
  Har nyss läst en häftig text i Vanity Fair om ett möte med Robert Frank i Kina. Rekommenderas!
  http://www.vanityfair.com/culture/features/2008/04/frank200804

  Uppskattar att bildradion kommer med nya avsnitt varje vecka. Tack! Funkar som lördagsgodis för mig. Gillar att ämnena varierar.

 3. Tack Eva och Helen.

  Det skulle vara roligt att någon gång gräva lite djupare i vad det betyder för svensk fotografi att så många fotografer under utbildning åker just till New York. Jag har hört många prata om sina resor med värme.

  Och tack för länken, Helen. Jag ska ta det som lite söndagsgodis senare idag. Kul att du uppskattar den tätare utgivningen. Vi kör varje onsdag under 2014 till att börja med, sedan får vi se vad som händer.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.