Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Ett lustigt sammanträffande

| Inga kommentarer

olearys-1

På senaste bokmässan i Göteborg bytte jag till mig en bok med titeln Värdet av konst.

På vägen hem fick jag en timme över på Göteborgs centralstation, och gick till en sportbar för att dricka äta middag och läsa. När jag kom till sidan 14 såg jag en bild av en oljemålning som verkade märkligt bekant, fast det tog några sekunder innan jag insåg att det var för att jag satt och spillde salladsdressing på förlagan.

Helt oavsett detta så var boken bra. Dels fick den mig att tänka lite mer på vilka bilder jag själv omger mig med, dels fanns där en del bra resonemang om kvalitet som jag kunde använda i min egen undervisning. Idag har jag träffat författarna Karolina och Erik Modig och spelat in nästa veckas podcast. Boken tycker jag att alla som är det minsta intresserade av hur konst fungerar kan beställa redan idag. Mitt eget ex är numera inte bara kladdigt av öl och salladsdressing, utan även av apelsinsaft, filmjölk, rödvin och någon oidentifierbar grönaktig sörja på sidan 55. Möjligen guacamole.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.