Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Avsnitt 48: Göran med vänner – David och Ulf

| 8 kommentarer

gorammedvanner-20130904

Foto: Martin B Nagy

Fyra veckor tog det, men nu är samtalet från förra månadens Göran med vänner publicerat. När David Molander säger att hans utställning går i tre dagar till, så är det alltså ändå tjugosju dagar för sent för dig som inte var på Fotografiska och lyssnade live.

Det är med blandade känslor jag kokar ner samtalen från Fotografiska till podcasts. En del saker blir lite svårbegripliga när man som lyssnare inte ser bilderna som vi refererar till. Dessvärre kan jag inte visa dem här på webben heller, av upphovsrättsskäl. Men när vi pratar om straight photography i början tar jag upp Robert Doisneaus berömda bild Le Baiser de l’Hotel de Ville, Martin Munkascis Three Boys at Lake Tanganyika och Henri Cartier-Bressons Cardinal Pacelli.

Exempel på historiska montage som vi visar är Henry Peach Robinsons When the Days Work is Done och Oscar Rejlanders The Two Ways of Life. Moderna exempel på montage som nämns är Elisabeth Ohlson-Wallins Sodom och David Hockneys Pearblossom Highway. Allt går att hitta på nätet för den som vill fördjupa sig.

Om du vill försäkra dig om att höra dagens Göran med vänner på Fotografiska så snart som möjligt, se till att ta dig till Fotografiska ikväll klockan 19:30. Gästerna är Elin Berge (bland annat Drottninglandet och 3×3) och Inta Ruka (fotografen från Riga, People I know). För er som inte kan, vill eller orkar komma personligen så kommer även detta samtal upp som en podcast så småningom. Dock lämnas inga garantier om leveranstid. Bildradion är ett hobbyprojekt (om än ett älskat sådant) som får uppmärksamhet i mån av tid och kraft.

Här är videolänkarna som utlovas i dagens avsnitt för Ulf Lundin respektive David Molander.

Play

 

8 kommentarer

 1. Hej

  Hur gör jag för att avlyssna detta avsnitt ?

 2. Steg 1: Ställ frågan i kommentarsfältet om hur man gör för att lyssna på avsnittet.

  Steg 2: Vänta medan någon med adminbehörighet och rodnande kinder ser till att länken kommer upp som den ska.

  Steg 3: Ladda om sidan och klicka på play-saken längst ner i inlägget.

  Tack.

  (Och så kan man prenumerera på iTunes.)

 3. Och om du råkade få fel avsnitt första gången, så ladda om sidan igen.

 4. Ett samtal med Inta Ruka ligger oerhört högt på min lista så ta dig den tid du behöver; bara det kommer så småningom!

 5. Det kommer. Från och med nu tar Bildradions ständige medarbetare Martin Nagy över redigeringen, och om jag känner honom rätt så innebär det betydligt mer fart i post-produktionen.

 6. Sitter och lyssnar på introsnacket till mötet med Ulf och David där du visar bilder och berättar.
  Finns bilderna någonstans på bildradions webb så att jag kan se dem samtidigt?

 7. Hej Stefan. Nej, vi kan inte lägga upp dem på bildradions webb, eftersom det vore ett brott mot rådande upphovsrättslagstiftning. Vi skulle kunna länka till dem direkt, men tycker att det är roligare om var och en googlar för sig själv. Man ramlar ju över så mycket annat intressant också.

 8. Vill bara berätta att du berikar mitt liv med dina poddar och jag tittar mycket mer på fotografers arbete nu, och köper och lånar fotoböcker. Tack för en underbar pod och för att du delar med dig =)

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.