Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Avsnitt 46: Göran med vänner – Moa och Martin

| 6 kommentarer

Martin von Krogh, Moa Karlberg och Göran Segeholm

Martin von Krogh, Moa Karlberg och Göran Segeholm Foto: Martin B Nagy

Tredje omgången av Göran med vänner på Fotografiska drabbades av vissa teknikproblem, den här gången var det projektorn som strejkade. Men the show must go on, med eller utan bilder. Moa Karlberg och Martin von Krogh var kvällens gäster.

Särskilt två punkter är extra intressanta i det här samtalet. Den ena är Moas reflektioner kring skillnaden mellan att sikta mot hjärnan eller hjärtat, och den andra är Martin von Kroghs erfarenheter hur tungt det personliga berättandet väger inom den skandinaviska bildjournalistiken.

Maja Larsson, den duktiga illustratören som du kunde lyssna på i avsnitt 43, var där och antecknade på en surfplatta i sin sköna bild-mindmap-stil. Stort tack till Maja för att hon delar med sig, fungerar alldeles utmärkt som ett minnesstöd.

Som vanligt: Stort, stort tack till alla som kom och lyssnade. Jag hoppas att ni förstår hur betydelsefullt det är. Det gör det roligare, lättare att få bra gäster och är väldigt motiverande. Så jag hoppas att lika många dyker upp under hösten också, om samarbetet med Fotografiska fortsätter.

Play

majasmindmap

6 kommentarer

 1. Hittar ingen playknapp.

 2. Inte heller jag hittar någon playknapp för att spela upp avsnittet tyvärr.
  Är flitig bildradiolyssnare och ser fram emot det nya avsnittet.

 3. Aj, rent slarv. Nu finns playknappen där.

 4. Hej! Jag kommenterar mest för att du och Hanna uppmuntrade till det i avsnitt 36. Jag har har på senare tid börjat leta efter mediat film eller radio för att lyssna in vad andra har att säga om foto. Det här är riktigt bra, till och med flummet (när du/ni hamnar en smula utan för ämnet) håller så hög klass. Återkommer, har en hel del frågor.
  Vänligen
  Anders

 5. Vad galet bra! Nu har jag lyssnat igenom alla Bildradions avsnitt, och det här ger mig så otroligt mycket. De senare avsnitten, som har spelats in med publik, håller inte samma höga klass när det gäller närvaron i samtalet, det intima och underfundiga som funnits tidgare. Informationsmässigt, eller vad man ska kalla det, alltså den rena fakta som ges i programmen, är lika bra. Men det är något med känslan av närhet som försvunnit. Men kör på för tusan, jag kommer aldrig sluta lyssna!

 6. Pingback: Välförtjänt, Hannah Modigh | Bildradion

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.