Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Välkommen till förorten

| 4 kommentarer

Redaktionen väntar på ett skitläckert sidhuvud som vi ska få som ett pro bono-jobb av en duktig illustratör senare i sommar. Under tiden alternerar Martin Nagy och jag med bilder från Stockholms södra förorter. Förra veckan: Detalj från Farsta centrums vackra 50-talsarkitektur. Denna vecka: Högdalstoppen, en konstinstallation byggd av 65 miljoner kubikmeter (!) tippmassor i början av sextiotalet. Toppen är som vackrast just nu, med alla de gula blommorna.

4 kommentarer

  1. Åh! Grym bild! Innan vi flyttade i vårvintras lyckades jag förvilla mig upp där på Hödalstoppen när jag var ute och löptränade och det var blixthalka i löpspåret. Vid vattentornet finns ett litet skjul som är helt täckt av graffiti. Assnyggt! Stället är superfräckt och man får galet bra backträning…

  2. Åh, kul att du uppskattar bilden. Jag tycker också att den är jättefin, men vågar knappt säga det högt. Det finns ställen däruppe som är rätt bildmässiga (om man gillar grus till grus), bland annat där mängder av rivna plastpåsar blåst från återvinningscentralen och fastnat i taggbuskarna som egendomliga blommor.

  3. Bilden är supersnygg. Och Högdalstoppen är supergrunge. Jag älskar sånt där, smuts, grus, skräp, rost, klotter. Hur bra som helst. Jag borde åka dit och plåta. Det har jag tänkt ända sedan den där löpturen då jag slirade runt där och mest fick ont i bena…

  4. Åk! Jag plåtar där några gånger om året och blir aldrig besviken.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.