Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Bikt

| 1 kommentar

”Erkänn aldrig ett misstag som ingen ännu upptäckt”, sa en chef till mig en gång i tiden. Men eftersom jag aldrig varit särskilt bra på att lyssna på chefer vill jag bara säga att jag precis upptäckte att jag sammanblandat två fotografnamn.

I något av de senaste fyra avsnitten nämner jag dokumentärfilmaren Maud Nycander, och i samband med det namnet på en lettisk fotograf som heter Inta Ruka. Men det är inte vad jag kallar henne i podcasten. Nej, i mitt inspelningsrusiga tillstånd framkastar jag ett i mina öron baltiskt klingande fotografnamn. Dessvärre råkar det vara ett mansnamn, som dessutom tillhör en i Sverige verksam fotograf. Initialerna fick jag rätt, men det var väl ungefär allt.

Den enda trösten i denna namnsammanblandningssoppa är väl att jag upptäckte felet själv.

En kommentar

  1. Du får väl sona ditt brott genom att köpa hennes fina bok som nyss kommit ut. Fick hem den idag och har avnjutit den länge!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.