Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Avsnitt 37: Fashion och glamour på campingen

| 5 kommentarer

Louise Ekroth, Anders Jensen och Göran Segeholm Foto: Eva Hedberg

Bildradion pratar med Anders Jensen från Moderskeppet och modellen Louise Ekroth om modellträffar – en fotografisk subkultur för fotografer, modeller och makeupartister som vill skapa bilder tillsammans utan att behöva blanda in pengar.

 • 02:30 ”Fågelskådare”
 • 05:40 Louise Ekroth
 • 07:00 TFP – Time for Pictures
 • 12:00 Sajten modellbilder.se
 • 20:30 ”Glamour”, ”fashion” och ”fine art nude”
 • 34:00 Aha-upplevelser
 • 37:00 Ove Ellemark
 • 42:00 Fördomar
 • 46:00 Dorian Grays porträtt, Oscar Wilde
 • 49:50 Vem kan göra Göran vacker? (Svar: troligen Jörgen Lundh)
 • 51:00 Leif GW Persson
Play

5 kommentarer

 1. På er uppmaning om att skriva i er gästbok gör jag det nu. Det är bra att ni påminner oss. Man tar många gånger gratisgrejor för givet och bara räknar med att det ska finnas utan att tacka för sig. Ni gör ett strålande jobb och det är alltid en glädje när nytt avsnitt dyker upp. Tack!
  Jag har ”lyssnat ikapp” de senaste dagarna på podcasten så jag har haft flera timmar med härligt umgänge samtidigt som jag jobbar. Jag gillade verkligen grus till guld-samtalet återkom gärna med fler exempel vid senare tillfälle, mycket intressant. Diskussionen kring måleri vs fotografi var också väldigt intressant då jag själv har brottats med ämnet. Jag gillade Hannahs reflektioner och håller med om att det är tråkigt att det fysiska hantverket, till stor del, har försvunnit även om det digitala hantverket finns. (om jag uppfattade rätt) I min serie One-Piece har jag löst det genom att måla på bilderna :-)
  Hoppas att ni fortsätter länge till!
  mvh
  Joakim Nordstrand

 2. Joakim, första kommenteraren på nya webbplatsen, tack för den.

  Grus & Guld ska vi naturligtvis följa upp vad det lider. Dessutom kan vi eventuellt tänka oss att testa fler tallriksmodeller framöver. Skisser finns.

  Intressant blandteknik förresten i din bildserie.

 3. Hej

  Intressant avsnitt, första gången du i bildradion misslyckas att öppna dina informanter. Men kanske inte så konstigt, i nakenhet och bild träffar du ett tabu, dessutom ett område där det finns mycket fördomar.

  Låter som dina informanter skyddar gruppen och inte har förtroende för att dina frågor kommer att nyansera bilden av vad de gör. Det låter också som att de inte riktigt vill dela sin kultur med utomstående. Skulle vara oerhört intressant om du gjorde en uppföljning vid en sådan här träff framöver och ser om du kan komma djupare, verkar som en utmaning!

  Har aldrig hört Anders så här ofri, låter som han har för mycket att förlora på att vara rak.

 4. Ja Dick, jag håller med. En bit in i samtalet hör man hur jag nästan blir arg på honom, vilket stämmer väl överens med verkligheten.

  Din analys är nog korrekt, det finns mycket tabu kring detta och viss rädsla för ”fågelskådare”, stalkers och människor med andra avsikter än att enbart skapa bilder.

  Jag håller med Anders om att Colin Nutley inte är rätt person att göra en film om den här kulturen, men någon borde. Det finns många bottnar här, och många drömmar.

  Avsnittet blev inte helt lyckat, men skam den som ger sig. Jag vill ju också någon gång tillbringa ett dygn i ett björngömsle med någon, men frågan är när jag skulle få så mycket tid, och pengar, över.

 5. Men att du inte lyckas lika bra som du brukar säger något intressant om sammanhanget som jag inte tänkt på innan. Programmet bidrar trots detta precis som vanligt till att förstå lite mer. Bara lite ovant att höra när du inte lyckas dyrka upp och öppna.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.