Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Avsnitt 33: På varsin sida sjön – Hannah och Göran ser på Blomqvist

| 2 kommentarer

Hannah och Göran går och ser Helena Blomqvist på Fotografiska och lyckas veckla in sig i ett långt resonemang som involverar bland annat:

 • Regissörparet Caro/Jeunet (6 min)
 • Fotokonstnären Loretta Lux (11 min)
 • Regissören David Lynch (12 min)
 • Boken I vildingarnas land (19 min)
 • Sjuttiotalistfotografer som Lovisa Ringborg och Johan Willner (21 min)
 • Gregory Crewdson (23 min) – och här skulle det ha funnits en länk till Crewdsons enda självbiografiska bild, men de fyra timmar som jag (Göran skriver detta) bestämt för att max lägga på varje avsnitt är snart slut.
 • Düsseldorfskolan och Stephen Shore (26 min)
 • Robert Adams (29 min)
 • Christer Themptander (38 min)
 • Symfonirockarna Yes (45 min) (De hade en del bra fram till Going for The One, 1977. Jag spelade nyligen spåret Turn of the Century för gitarrkunnige landskapsfotografen Serkan Günes, och han blev lyrisk.)
 • Göran ”sjunger” Enya (46:30)

 

Håll tillgodo, Bildradion #33

Play

Under tiden som ni lyssnar till detta snickrar Bildradions än så länge anonyme webbguru på nästa version av webbplatsen. Anledningen till att vår webbare är anonym är helt enkelt att jag inte hunnit prata med honom än om hur han vill bli presenterad. Kanske gör vi det i ett ljudavsnitt, kanske avtäcker vi honom samtidigt som den nya webben. We’ll see.

Nästa vecka blir det mer Bildradio.

2 kommentarer

 1. Nu fick du mig att köpa ett spår av Yes..

 2. Jag tror inte att du kommer att ångra dig. Även om texten till Turn of the Century bitvis kan framstå som obegriplig finns några musikaliska partier som skickar rysningar längs ryggraden på de flesta.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.