Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Avsnitt 31: Fotografin behöver en Mona Lisa

| 1 kommentar

Foto: Göran Segeholm

Janne Broman i oktober 2006 - året då allt började.

I det här avsnittet pratar Göran med Janne Broman, ena halvan av brödraparet som startade Fotografiska i Stockholm. Egentligen är det väl meningen att vi ska prata om demokrati i kulturen, men samtalet glider och vi kommer istället in på att det svenska fotograflandskapet ser ut som en grå gröt utan varken toppar eller dalar, att vi är rädda eller ovana att skapa hjältar samtidigt som vi inte gärna uttrycker oss kritiskt om fotografer och utställningar.

Ni får också veta att fotokulturen är både lättsammare och mer lättillgänglig än annan bildkonst och Janne ger Kulturhuset en känga för att de hängde bådas vår idol Gregory Crewdson så slarvigt tidigare i år.

Play

Länkar:

 

En kommentar

  1. ååh, vad jag saknar bildradion~!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.