Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Nästa inslag: En oortodox affärsmodell

| 2 kommentarer

På fredag kommer en kort men intressant intervju med Adam Haglund på Bildradion. Den ursprungliga planen var att inslaget skulle vara klart på tisdagen, men saker och ting kom emellan. 

Adam säljer bilder enligt en ganska ovanlig modell som är en slags hybrid mellan uppdragsfotografering och bildarkiv. Men som sagt, mer om detta i övermorgon. 

2 kommentarer

  1. Härligt med ett nytt program. Jag har laddat in det i USB minnet så jag kan lyssna i lugn å ro när jag kör till Oslo med lastbilen ikväll och då slipper jag lyssna på tjatet om nån fotbollstävling i sportradion.

  2. Jag antar att detta sätt att kränga bilder uppskattas av många bildköpare. Jag har själv erbjudit något liknande när jag fått uppdrag att ta bilder. Stämmer säkert att köparen köper fler bilder. Det gäller bara att kunna ta rätt betalt per bild. På något sätt känns modellen när den beskrivs såhär lite amatörsmässig. Kanske för att det är ett enkelt sätt att sälja in sina tjänster eftersom det kostar inget om köparen inte är nöjd och därför passar icke erfarena fotografer bra. Kommentar på denna reflektion?

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.