Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Avsnitt 23: Gregory Crewdson

| 19 kommentarer

Gregorycrewdsonuntitled__worthington_street1986__011

Gregory Crewdson ställer ut på Kulturhuset till och med 12 juni 2011.

Göran och Hannah går till Kulturhuset i Stockholm och lyckas inte enas om det skulle vara bra eller dåligt att befinna sig i en av Gregory Crewdsons svårdefinerade stämningsbilder.

Och därmed är Bildradion tillbaka igen. Som det ser ut just nu ska det kunna bli fler program inom snar framtid.

Play

19 kommentarer

 1. Välkommen tillbaka! Hoppas det går bra med allt det andra.

 2. Trevligt, skall absolut se utställningen!

 3. Bra att att ny näring är på väg :)

 4. Just hemkommen från kulturhuset och snubblar över denna oerhört glada överaskning! Mina två favoritkursledare i sampråk om utställningen jag just sett! Tack för det, trevligt fortsättning på helgen och lycka till med radioandet framöver.
  Christer.

 5. Äntligen, Göran! Det här kommer att vara det första jag lyssnar på i morgon!

 6. Yeah, Bildradion tillbaks!!
  Vilket målande samtal, känner nästan att jag sett lite av utställningen genom ert samtal. Det blir härligt dynamiskt när ni inte ser på bilderna på samma sätt. Det blir till att boka en ny biljett till huvudstaden innan sommaren. Vid detta Stockholmsbesök blev det Sarah Moon.
  Din engagemangslampa lös för fullt under dina 15 minuter på kulturhuset. I missionen som fotofolkbildare är du svårslagen!
  /Dick

 7. Tack Göran! Jag hittade din sida för bara en vecka sedan och har ett ”gammalt” avsnitt kvar att lyssna på så perfekt tajming! :)
  Jag förundras över hur du lyckas sätta ord på mina känslor och blev väldigt berörd bla när du snackade om monotoma jobb vs. ”ångestfyllda”. Min närmaste omgivning har de mer monotomare jobben så att höra någon annan i samma situiation som mig och som på ett så klart sätt kunde klä känslorna i ord berörde mig. I stort sett varenda avsnitt jag lyssnat på har berört mig på det ena eller andra sättet.
  Tack för allt och hoppas du finner tid och motivation att fortsätta!

 8. Den som väntar på något gott, väntar alltid för länge :)
  Tack för ett nytt avsnitt. Ska genast lyssna på det.

 9. Kul att du är tillbaka! Intressant att lyssna men mitt betyg på ”Beneath the roses” är 1. Första gången i mitt liv jag gått ifrån en utställning efter att bara sett fem bilder. Ändå var jag väl påläst och insatt i hans bilder. Bilderna fungerade bara inte på mig. Sandy Skoglunds var däremot helt suveräna, 5 i betyg. Så olika man kan tycka.

 10. Tack för alla välgångsönskningar. Än så länge går det bra, jag har faktiskt redan spelat in nästa avsnitt. Mitt engagemang på Fotografiska Akademin är väldigt givande och ger upphov till många uppslag.
  Mats: Vad var det som fick dig att gå från Crewdson? Jag är nyfiken på vilken den sista tanken var innan du beslutade dig för att vända på klacken.

 11. jippi Äntligen som man har väntat

 12. Göran, tanken var: Det här funkar inte. Tyvärr. Och jag som gillar psykologi, landskap, hus, skymning, så det var helt oväntat. Han byggde en fiktiv verklighet som inte höll för mig. Överarbetat och övertydligt. Så perfekt så att dog. Tvärdog. Det höll inte för mitt sätt att läsa bilder. Har skrivit om besöket på min blogg.

 13. Jag hade ett par gamla avsnitt av bildradion kvar och lyssnade igenom dem igår och idag. Jag blev lite besviken att jag hade missat denna utställning ända till jag insåg att detta var ett nytt avsnitt som min iPhone automagiskt hade hämtat. Så vilken härlig överraskning; nya avsnitt på gång OCH en intressant utställning att gå på.

 14. Kul att du är tillbaka!

 15. Roligt att höra ett nytt avsnitt! :)
  /John

 16. Kul att du är igång med Bildradion igen!
  Angående utsällningen ”In a lonely place” så hade jag ett antagande innan jag klev in i Kulturhuset, och efter att ha sett utställningen infriades mina farhågor. Gregory Crewdsons bilder är vad Roland Barthes skulle kalla våldsamma. Som Barthes skriver; ”Vissa säger att socker är sött, men jag tycker socker är våldsamt”.
  Jag har svårt att fantisera och fundera kring Crewdsons bilder ifrån USA där allt är så givet och all information finns tillgänglig. Bilderna fyller synen och inget går att tillföra ur eget sinne, som jag ser det. Dock är flertalet av bilderna otroligt vackra och det är ju onekligen en kvalité i sig bortsett ifrån gott tekniskt kunnande.

 17. Välkommen tillbaka magistern (jag njuter mig igenom ”visuell kommunikation” just nu).
  Jag som är svag för det vackra sagoberättandet i bilden är avundsjuk på er stockholmare som kan se utställningen på ett bekvämt sätt, trevligt att höra er berätta om den.

 18. Henrik, du har definitivt en poäng där. Jag var inne på det när jag såg utställningen också, att vi har sett historierna förut och det är nästan skrämmande hur schabloniserat vårt tänkande är ibland. Det behöver dock inte betyda att man måste ge upp.

 19. Jag har längtat och hoppats på nya avsnitt och äntligen är det verklighet!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.