Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Avsnitt 19: Serkan Günes

| 8 kommentarer

Göran vill fotografera rådjur i ett radhusområde och ber naturfotografen Serkan Günes om goda råd för nybörjare.

Play

Tillägg: Vid en genomlyssning lägger jag märke till att jag slarvigt refererar till ”fotografiska” utan att närmare beskriva vad jag menar. Det jag syftar på är nyöppnade Fotografiska i Stockholm, som förhoppningsvis kommer att bli en naturlig mötespunkt för alla typer av fotografer. 

Länkar:

8 kommentarer

 1. Kul! Jag ser fram emot att få se din rådjursbild :)

 2. Naturfotografer är alltså också människor, intressant att veta! Gillade hans reflektion på att han inte var naturnörd utan bara en vanlig fotograf som gillar ha naturen som motiv, misstänker att jag har en del fördomar på detta område som fick lite kom fram i ljuset.
  Ser fram emot att få se din ambitiösa bildide förverkligat, och kanske några bilder på vägen mot slutresultatet.

 3. Ja hörrni, det skulle jag också vilja. Men fattar ni hur tidigt man måste gå upp. Ja, eller inte gå och lägga sig är kanske ännu smartare.

 4. Det senare är nog vad jag skulle satsa på, nattsuddare som man är.

 5. En idé för att se hur mycket djur som finns runtomkring på nätterna kan vara att sätta upp en webbkamera (jag vet inte hur lagligt det är).
  Så vet man om det är värt att gå ut eller inte.

 6. En tilltalande idé, Ola. Särskilt som jag upptäckt att min dygnsrytm inte är gjord för djurfotografi, åtminstone inte vid den här årstiden.

 7. Kom igen Göran! det är bara att ställa väckarklockan.
  Själv har jag utnämnt mig till Sveriges morgontröttaste naturfotograf. Jag får ibland höra om det ironiska i att jag bytt fågelskådning mot naturfoto, som kräver ännu tidigare start på dagen.
  Det kan kännas oerhört jobbigt kvällen innan, då jag vet att klockan ringer kl 03. Men det är i stort sett alltid värt besväret!

 8. Tack Nic, det där behövde jag. Ska försöka skärpa mig nu. Frågan är bara vad jag kan göra för att inte se ut som en narkotikaspanare där jag sitter i mitt bilgömsle med teleobjektiv. Nåja, det är inte så många ute vid den tiden på dygnet.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.