Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Förbaskat också, tisdag menar jag

| Inga kommentarer

Ett roligt uppdrag (och en prasslande sedelbunt) satte dessvärre käppar i hjulet för Bildradion idag. På grund av tidsbrist hinner jag inte färdigt med mitt mässinslag idag heller. Men som en trailer, eller aptitretare, så kan jag berätta att idén till det jag arbetar med kretsar lite kring utvecklingen av bildsmak. Och upphovet till den idén fick jag av Jan Broman från Fotografiska, som berättade om en kille som forskade i hur lång tid det tar att utveckla en smak.  

Jo jag vet, det väcker fler frågor än det ger svar, eller hur. För mig är i alla fall tanken hur intressant som helst. Smak som en inlärningsprocess. Smak som en tidsinvestering. Kan man utveckla ett perspektiv på smak som låter ungefär så här: 

– Ja ja, smaken är som baken delad. 

– Så kan man ju säga. Eller så är det du som inte övat tillräckligt. 

Tanken svindlar. Hur som helst, det är kring detta nästa inslag kommer att handla när det väl blir klart. Och nu undrar du förstås om det blir någon intervju med denna intressanta smakforskare. I wish. Men tyvärr minns inte Jan vad han hette och det här var ett tag sedan. Men om någon i Bildradions fenomenalt allmänbildade lyssnarkrets stött på något liknande så skriv en kommentar. 

Vidare: Pawel Flato startar bloggen okulär besktning. Pawel och jag har haft skilda meningar i ett par frågor genom åren, och han är en bra debattör som inte räds för nya synvinklar. Räkna med att det blir minst lika mycket mothårs som medhårs. Bildjournalistik är ett av ämnena som Pawel kommer att ta upp, finns redan ett intressant inlägg om bilder som fyllnadsmassa. 

Kommer ni förresten ihåg att jag efterlyste ett fotoklubbsmöte att gå på för ett par veckor sedan? Nu blir det av. Imorgon kväll går Bildradion och lyssnar på Thomas Wågström på Stockholms fotoklubb. Thomas är inte bara fotograf, utan också curator på galleriet KG 52.

Ja, det var allt. Tack för visat tålamod och ett extra tack till alla som kom fram och hälsade på Fotomässan i helgen. Det var kul att träffa er och att få en bekräftelse på att Bildradions lyssnarkrets verkligen håller den höga klass ni visar i kommentarer och mejl. 

Vi hörs imorgon. Om inga pengabuntar kommer emellan. 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.