Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Stefan Bladh skriver fotohistoria

| 4 kommentarer

När jag kommer ut från bokhandeln med mitt exemplar av Stefan Bladhs bok The Family så tänker att jag förmodligen kommer att minnas just det här ögonblicket mycket länge. Jag tror att om tjugo år kommer jag att kunna berätta om hur damen i kassan hjälpte honom att suga upp det överflödiga bläcket från namnteckningen, och om hur han bugade sig mot mig som tack för att jag köpt boken. 

Jag är övertygad om att The Family med tiden kommer att betraktas som en viktig del av vår svenska fotohistoria, och vi kommer att prata om Stefan Bladh och hur väl han förvaltade den dokumentär-poetiska traditionen efter Strömholm och Petersen

The Family är en fantastiskt genomarbetad debut, en fotobok av den typ som har potential att bygga broar istället för att skapa klyftor. Och Stefan Bladh är en otidsenlig fotograf som istället för att söka originalitet eller beröring till varje pris faktiskt intresserar sig för både sitt ämne och för vad som finns att ta tillvara och arbeta vidare på i den fotografiska traditionen. 

Var säker på att det blir mer om detta i Bildradion någon gång framöver. 

4 kommentarer

  1. Vilken härlig entusiasm, den smittar, boken måste jag spana in!

  2. På UR Play finns en lång intervju med Stefan Bladh om och kring denna bok.
    http://www.ur.se/play/155445
    /Tomas

  3. Idag söndag 11/4 blev Stefan intervjuad i SVT-magasinet Sverige!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.