Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Bildradion efterlyser!

| 9 kommentarer

Bildradion efterlyser härmed ett fotoklubbsmöte med gästföreläsare

Redaktionen vill göra ett inslag som handlar om en fotograf som kommer till en fotoklubb och visar bilder, bedömer lite medlemsbilder och får kaffe och ostfralla. 

Korta intervjuer med fotografen och ett par medlemmar som lyssnade. 

Och allra helst: Tillstånd att visa några av medlemmarnas bilder på bildradion.se, så att lyssnarna kan hänga med i snacket kring bilderna. 

Det är förstås en fördel om fotoklubben ligger i stockholmsområdet. Bildradions resebudget är inte stor. 

Kommentarstråden är härmed öppen för dina tips. 

9 kommentarer

 1. Hej Göran.
  Har inget tips om fotoklubbsmöte i Stockholmstrakten, tyvärr, men lite senare i vår får du ju träffa en hel del av mellannorrländska distriktets fotoklubbsmedlemmar på DIFO i Söderhamn. Då kan det vara ett bra tillfälle att göra nå´t liknande reportage kanske.
  Välkommen förresten!
  Hälsningar
  Herman i Söderhamn

 2. Jag uppskattar idén, men den är svår att genomföra i just det sammanhanget. För det första måste jag koncentrera mig på helt andra saker – vi ska ju prata om konstruktiv kritik tillsammans. För det andra så finns det ingen annan gästande fotograf där att prata med.
  Eftersom jag själv inte är medlem i någon fotoklubb så har jag ju nästan aldrig hört andra fotografers föredrag. Jag är nyfiken på utbytet – vad klubbmedlemmarna känner att de får och vad fotografen känner att hon/han får ut.

 3. Jag förstår vad du menar. Och att du kommer att vara fokuserad på ditt uppdrag på DIFO. Kanske nå´n annan infallsvinkel kan bli aktuell. Det kommer ju faktiskt två till jurydeltagare – Gunnar Lundell (tror att han är fotograf, åtminstone lite mer avancerad amatör, samt Eva Wastensson, erfaren bildlärare och konstnär. Jag ser fram emot en givande dag.
  Hur det än blir med radioreportage sen där dan, så är jag glad att du fortsätter med bildradion.
  /Herman

 4. Tjena Göran.
  Stockholms Fotoklubb har nästa möte den 14/4, då kommer Athina Strataki att medverka som ”domare” av våra bilder på temat ”Naket”. Hur vida hon kommer att ha någon föreläsning vet jag inte men kommentarer av vinnande bilder blir det i alla fall.
  Kolla med styrelsen stockholmsfotoklubb@gmail.com men jag har svårt att tänka mej att dom skall ha någonting att invända.
  Christer

 5. Hej igen, lite het på gröten, det som stämmer i texten ovan är datumet, resten är fel. Bilderna som skall bedömas är på temat Avund och vem som skall döma vet jag inte. Athina kommer och besöker oss den 11/5.
  / Christer

 6. Hej Göran,
  jag är ordförande i Stockholms Fotoklubb och kan ge dig lite mer information om du kontaktar mig direkt. Nästa möte är tisdagen den 13 april. Gästtalare är Thomas Wågström med temat ”Avund”.
  mvh
  janne

 7. Tack för all input. Herman, jag gör nog inget radioinslag i Söderhamn trots allt, även om det hade varit roligt att kunna komma med något som inte var inspelat i Stockholm. Tanken var god, men jag skulle bli för splittrad.
  Christer och Jan: Låter intressant. Jag mejlar Jan inom kort.

 8. Hej Göran!
  Två tips:
  Midsomamrgården MGFK: 15 april
  Extern föreläsare:
  Annelie Elfsö och eventuellt ytterligare någon från Bella Pictura.
  Fikabild: Papper, inget tema
  Sedan har vi SVEFOs digitalbildtävling den 18 april på MGFK
  /Bengt

 9. Inte ens datumet var rätt…. well well tur att herr Ordförande har koll på bitarna :-)

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.