Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Apple lockar fram min inre medberoende

| 2 kommentarer

Nu sitter jag här och uppdaterar Apples bildhanteringsprogram Aperture från version 2 till 3, trots att det misshandlat mig så många gånger. Gissningsvis tänker jag omedvetet att om jag bara visar enorm lojalitet så ska programhelvetet ta sig samman en dag och sluta fucka upp mina bilddatabaser. 

2 kommentarer

  1. f*ck-up verkar vara ett generellt problem med programvara av den här typen (Lightroom, Aperture, ADCSee pro).
    Jag vet inte hur Lightroom är, men ACDSee pro har problem med att hålla reda på saker i ett LAN. Så fort du börjar flytta bilderna i databasen annanstans än den lokala disken så bryter den kontakten, _avsiktligt_ verkar det dessutom. Försöker du med ”gammal beprövad teknik” (subst, net use – för den initierade) så vill den återigen inte vara med om det. En NAS-RAID med bilder är alltså omöjlig i sammanhanget.
    Dessutom; Blir det för många bilder så stannar programmet i princip – om du inte har en någorlunda snabb maskin (dual core+).

  2. Liknande tankegångar drabbar mig var gång jag köper musik via iTunes..

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.