Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Bildradion, snart sökbar inifrån iTunes

| 11 kommentarer

BildradionlogoDet är mycket med det jordiska, och tidigare har av någon anledning inte Apples program iTunes velat acceptera Bildradions "feed" (mycken teknisk jargong får man lära sig i den här branschen). Det har medfört att Bildradion inte varit sökbar inifrån själva programmet. Vilket är synd med tanke på att det är en bra samlingspunkt för podcastar från hela världen. Av alla er som prenumerar på bildradion via olika RSS-läsare och liknande så svarar iTunes för en bra bit över hälften om man räknar samman både mac- och windowsanvändare. 

Nu tycks i alla fall problemet ha löst sig. Formatet på Bildradions RSS-fil är accepterat av iTunes, och förhoppningsvis är det bara en tidsfråga tills man kan prenumerera på podradion via iTunes utan att manuellt knappa in en sökväg. Dessutom ska man, vad jag förstår, få en se tjusig vinjettbild i sin iPod medan man lyssnar. 

Så vad gjorde jag för att fixa biffen? Absolut ingenting. Helt plötsligt fungerar det bara. Läskigt, men skönt. 

11 kommentarer

 1. Jag tror SJ har ett finger med i spelet, de kompenserade din försening!

 2. Jag visste inte ens att Bildradion fanns i iTunes. Vad är direktadressen till programmet?

 3. http://feeds.feedburner.com/bildradion
  Detta är vad jag får när jag kopierar adressen i iTunes.

 4. Om det är SJ som har snyggat till min RSS-fil så ska jag överväga att låta bli att utnyttja min resegaranti nästa gång.
  Björn: Än så länge kan du bara få Bildradion i iTunes genom att klistra in adressen, men inom kort ska det bara vara att skriva ”Bildradion” i sökfältet i App Store. Ja, under förutsättning att Apples granskare godkänner podcasten.

 5. Jag förstår inte riktigt var jag ska klistra in adressen? I iTunes sökfält?

 6. Ah, det borde jag skrivit tydligare. Gå in i menyn ”avancerat” (i vanliga programmenyn alltså, inte i själva iTunesfönstret) och välj ”prenumerera på podcast”. Då kommer ett fält upp där du kan klistra in adressen.

 7. Nu är jag med på noterna! Tackar. Funkade perfekt!

 8. Och nu finns en direktlänk i marginalen så att vi slipper alla tricks för att få till det. Ser oerhört flott ut. Nästan proffsigt.

 9. Blev tvungen att installera itunes bara för att se, snyggt. Jag vill hävda att du kan ta bort nästan framför proffsigt.

 10. Nu har jag sträcklyssnat på alla avsnitt i min mobil och jag måste bara säga TACK för att du gör dom här programmen! Bra ämnen, genomtänkta analyser, snyggt presenterat (miljöljud ”skrivmaskinsknatter” i paparazzi avsn.t.ex ;)haha kul..)Det du gör nu känns lite som en kompensation för att jag inte har kommit in på ”visuell kommunikation” dom 2 ggr. jag sökt.Bästa hälsn/Solveig

 11. Dick: Tack.
  Solveig: Tack själv. Jag håller tummarna för att du kommer in på Visuell Kommunikation nästa termin.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.