Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Micke, jag behöver dig

| 1 kommentar

Jag skrev häromdagen att Micke Bergs blogg är gnäliig, men samtidigt att Micke själv bottnar i sin svartsyn. Vad jag inte skrev är hur stor nytta jag faktiskt haft av att lyssna på Mickes sätt att se världen. 

När jag sa upp mig från min senaste, och förhoppningsvis sista, fasta anställning var Micke Berg en av mina inspirationskällor. Inte för att han klagar på grannar som inte skickar ner hissen efter sig, utan för att han i handling visar på ett alternativt sätt att betrakta balansen mellan arbete, liv och ekonomi. 

Se där, en positiv grej trots allt med denna ogreppbara bloggosfär eller vad vi nu ska kalla den. En chans att under tid se in i huvudet på andra människor och, vid behov, kopiera valda delar av någon annans synsätt. 

Idag skriver Micke om personliga respektive opersonliga bloggar, och jag tippar att multijournalist.se snarast kan klassas in i den senare kategorin. Åtminstone om man med personlig menar privat. Det självbiografiska är inte riktigt min grej. Men, som sagt, det hindrar inte att jag uppskattar Micke Bergs ihärdighet, även om jag långtifrån håller med honom i allt. 

En kommentar

  1. Gillar också Micke Berg och hans blogg skarpt! Och jag tror inte heller att jag ens är i närheten av hans filosofi, men jag är lite avundsjuk…
    /P

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.