Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

4 kommentarer

 1. Ja vad ska man säga….
  Taffligt arrangemang där upplägget ger en känsla av pliktskyldighet snarare än äkta engagemang. Värden undviker att stöta sig med sin betalande publik på bekostnad av respekten för gästen.
  En pinsam tillställning. Tror ingen av de närvarande, såväl medverkande som publik, gick nöjd därifrån.

 2. Som ett avsnitt ur The Office, sorgligt och komiskt på samma gång. Ingen framstår som sympatisk.
  Pontén är en dålig kommunikatör, och han har inte nära till de goda argumenten. Men det är starkt av honom att bita ihop och göra det här framträdandet. Piratrörelsen tog knappast några PR-poäng här annat än från de redan frälsta. Däremot kan kanske en och annan fildelande fyrtioåring tycka att det är en gnutta jobbigt att förknippas med dreamhackpubliken.
  Om ett par år skulle jag vilja intervjua Henrik Pontén och hans familj om hur det enorma näthatet som han är utsatt för påverkar vardagen. Förhoppningsvis har han hunnit få distans till det då.

 3. Håller med om att Ponténs framtoning och argumentation inte är direkt vinnande. Kanske får man se de rådande omständigheterna under framträdandet som förmildrande. Kanske inte så lätt att framstå med sin charmigaste sida i ett sådant läge.
  Tycker dock att han fick fram ett tydligt argument: Rätten att få betalt för sitt arbete.
  Tycker inte motståndarsidan fick fram något tungt/centralt argument.
  Så han ”vann” i mina ögon i alla fall.

 4. Alltså, den där grabben som säger ”Ni försöker ju bara förstöra det underbara som alla vi har byggt upp”.
  Man kan förstå honom. Det är ju en oerhört tilltalande tanke att alla har fri tillgång till ett enormt digitalt bibliotek fyllt av all musik, film, spel, bilder, böcker och program som någonsin levererats i digital form.
  Och så kommer några jävlar och vill ha betalt för det där innehållet. Och FÖRSTÖR allt det fina.
  Även om jag inte håller med honom i sak så kan jag sympatisera med hans känsla.
  Ett par gånger har jag pratat med bedrövade frilansbekanta som råkat ut för liknande reaktioner, men då från mellanchefer på tidningsförlag. Alltså här har vi byggt upp grunden till ett fantastiskt bibliotek av artiklar och bilder som ALLA tidningarna i koncernen ska kunna använda gratis, och så kommer några JÄVLA FRILANSARE och vill ha extra betalt om vi använder materialet fler gånger. Samma besvikelse hos trettiofemåriga mediaentreprenörer som hos femtonåriga Call of Duty-gamers.
  Och så ska upphovsmannen tryckas till med girig-stämpeln. Som om motparten inte hade något som helst ekonomiskt motiv, utan bara var allmänt altruistisk.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.