Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Varför man vill veta mer om vissa, men inte andra

| Inga kommentarer

Det här kortfattade men rikt illustrerade blogginlägget hos Micke Berg får mig att tänka. Visst har han rätt: Varje ansikte, varje människa, har en historia att berätta. Men hur kommer det sig att jag bara blir intresserad av att höra ett fåtal av dem? 

Då slår det mig att medvetet placerade markörer, som jag skrev om för ett par dagar sedan, kanske är det som snabbast lägger en blöt filt över mitt intresse. Ju mer angelägen någon är att visa vem hon är, desto mindre vill jag veta. 

I regel alltså, med den sedvanliga kvoten undantag. 

Apropå vem man är och inte är: I senaste numret av Filter finns en intervju med Johann Neumann, mer känd som iprenmannen, som inte lämnar mig. Välskrivet av Erik Almqvist

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.