Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Lågkonjunktur? Ja, lite.

| 2 kommentarer

Jag skrev tidigare att jag ännu inte berörts av lågkonjunkturen. Men det var innan jag mingelpratat med en hyfsat framgångsrik frilansfotograf i förra veckan och ätit lunch med en annan. De målade upp bilder av allt mer återhållsamma uppdragsgivare som vill "omförhandla" rådande betalningspraxis och av ökade krav på fri användning, gärna inom en hel tidningskoncern.  

Då slog det mig att jag haft väldigt lite rena fotouppdrag hittills under 2009. Min totala omsättning har inte gått ner, men den har omfördelats. Foto har blivit en mindre del. Föreläsningar, seminarier och rörlig bild en större. 

Inte mig emot. Jag dras till den rörliga bilden och det linjära berättandet. Och till bokformen, men det är en annan historia. 

2 kommentarer

 1. Din bok ”..vinnande bilder..” är riktigt bra tycker jag. Underhållande och intressant. Först bläddrade jag igenom den(boken) snabbt och tyckte:
  – fasen va fula bilder..(subjektiv åsikt såklart)
  Sen när jag läst boken fick de en annan innebörd..
  Om någon funderar så säger jag köp! eller låna på bibblan ;-)

 2. Vilken bra komplimang. Fult är intressant. Det skulle vara roligare att sitta mitt emot Freddie Wadling på tunnelbanan än Freddie Ljungberg.
  Oj, där lyckades jag på något märkligt sätt förolämpa två Freddies i samma mening, det var inte meningen. Killar, om ni googlar er själva och läser det här så ta inte illa upp, det är inget personligt.
  Låna på bibblan om ni kan. Senaste jag kollade på webben så var typ åtta av tio exemplar på Stockholms samlade bibliotek utlånade. Och med tanke på hur många jag mött som säger att de varit tvungna att läsa boken två gånger för att få allt på plats så är lånetiderna långa.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.