Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Nordens fotoskola skriver bildpolicy

| Inga kommentarer

Glädjande att lärarna på Sveriges mest inflytelserika bildjournalistutbildning orkar kavla upp ärmarna och köra ner nävarna i den gegga som bildpolicyfrågan utvecklats till under de senaste åren. Den första meningen i dokumentet sätter tonen: "Manipulation av den redaktionella bilden kan hota bildjournalistikens trovärdighet och är därmed förbjuden." Man kan säga att skolan retroaktivt tar ställning i servettdebatten, tre år efter att den avslutats. 

Väg in PFK-ordföranden Mia Karlsvärds uttalande för ett år sedan och fram växer en bild av ett bildjournalistsverige på väg mot en något mer restriktiv syn på digital bildbehandling, lämpligt nog samma vår som modetidningen Elle slår världen med häpnad genom att hävda att de har oretuscherade porträtt på omslaget. 

(Det här är egentligen en tre veckor gammal nyhet som jag hade missat men hittade sent omsider genom Fredrik Johanssons blogg.) 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.