Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Framtiden är en dynamisk duo

| 5 kommentarer

Video: Allt går inte åt multi- och diversifieringshållet, reklamfotografen Bengt O Pettersson tror att vi kommer att se fler fotograf-retuschörteam i framtiden. Extra intressant när det kommer från en av de få som är riktigt skicklig på båda områdena. 

Videon har jag gjort på uppdrag av Fotoskolan STHLM, och den är ännu ett exempel på ungefär vilken kvaiitet åtta timmars effektivt arbete (minus idé och research) kan leda till. Jag står för allt, tyvärr även coloreringen som ser bra ut i original men av någon obegriplig anledning blir kass på Vimeo (för mörka och för mättade hudtoner i partierna där Bengt pratar). Forskning pågår för att reda ut problemet, borde vara färgprofilrelaterat. 

När du sett videon är du kanske jättenyfiken på hur hummerbilden blev till slut. Arbetet med den ligger tyvärr på is, men jag hoppas kunna återkomma. 

Tillägg: I videon nämns inte att assistenten heter Anton Eskilsson. Men det gör han. 

5 kommentarer

  1. En riktigt riktigt intressant och väl genomförd intervju. Vad gällande bildkvaliteten så är det inget som jag lägger märke till.

  2. Skönt att höra att det inte stör. Du vet hur det är, själv vet man exakt var det är misspass mellan tapetvåderna i vardagsrummet.

  3. Intessant video Göran! Jag måste bara tillägga att han pratar lite som dig Göran…era röster är ganska lika! Lite kul!

  4. Det tar jag som en komplimang.

  5. Intressant video med bra bilder från arbetet med hummerbilderna. Lite skrämmande men inte helt oväntat att det nu kan vara retuschen som prioriteras först och fotot i andra hand.
    Trots din text om ”kassa” hudtoner så var det inget jag tänkte på :)

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.