Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Eva-Teréz hittar sin inre Ricky Fitts

| Inga kommentarer

Sett American Beauty, nittiotalsfilmen där en medelålders Kevin Spacey gör upp med desperate houswifes-samhället?Hursomhelst, i filmen förekommer en grannpojke vid namn Ricky Fitts, och han är besatt av att filma allt som är vackert. Hans syn på skönhet är inte konventionell, och pärlan i hans filmsamling är en plastpåse som dansar i vinden med en tegelvägg som fond. 

Det är Ricky Fitts som jag tänker på när jag tittar på Eva-Teréz Gölins senaste projekt vaccum, särskilt då den här bilden. Som barn hade jag nära till förmågan att transformera synintryck – snöboll blir komet, bokhylla blir skyskrapa och den spruckna asfalten på parkeringsplatsen blir ytan på mars. Som medelålders behöver jag en Eva-Teréz som påminner mig om att allt detta fortfarande är fullt möjligt. 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.