Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Göteborg

| 3 kommentarer

Fotomässan i Göteborg: Mycket folk, tight och personligt, på något sätt mänskligare än Älvsjö. Bra stämning bland dem som lyckats komma förbi sin irritation över att få vänta trekvart i kö för att komma in. 

I ärlighetens namn har jag inte sett så väldigt mycket av mässan än, men jag har å andra sidan sett Johnny Buchwald utan solglasögon, skrivit min namnteckning i en bok åt Per Lissel och signerat böcker sida vid sida med Hans Hammarsköld. Han skriver i sina snygga, jag i mina fula. Jag känner att han kan fungera som en förebild för hur jag vill åldras. Kan tänka mig att sitta vid ett signeringsbord med en snygg bok och chit-chatta med fansen. 

Hans är 84 bast och jobbar fulla arbetsveckor. Sedan "pensionen" har han arbetat med 16 böcker. Han gillar böcker, för det är skönt att få fördjupa sig i ett ämne. 

– Jag tror på det där att man ska hålla motorn gående, säger han. Stannar den upp så är det svårt att få igång den igen. 

Jag nämner att jag sett hans utställning, den som jag skrev om i förrgår. Nämner Reuterswärds hand. 

– Han var fullständigt makalös, säger Hans. En månad efter sin stroke kunde han skriva sin namnteckning med vänster hand lika bra som han gjort med den högra. 

Tyvärr kan jag inte visa några bilder från mässan. Jag har ingen stillbildskamera med mig, bara ett stort åbäke att göra video med. Vi tar inklippsbilder för att använda till distanskursen i Jönköping i höst. 

3 kommentarer

  1. Den kursen ska jag söka!
    Kul att heja idag, jäkla stor videokamera du hade, det ger nog mersmak för ryggmuskulaturen efter dessa dagar.

  2. Ja det var roligt att träffas öga mot öga. Kul att du ställde upp och bedömmde min bild. Hälsningar från Lilla Edet

  3. Kul att träffas Göran och tack för länken!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.