Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Bilder på allvar

| 2 kommentarer

Fjärde-dagen

Det senaste blogguppehållet blev längre än avsett. Min tid har gått åt till att prata om bilder i världsklass med bildbedömare i världsklass. Jag syftar förstås på juryn för PGB Photo Award. På bilden Marc Prüst från Agency Vu, David Doubillet (googla honom så får du se några av världens bästa undervattensbilder), Kathy Moran från National Geographic och danskbaserade frilansfotografen Cotton Coulson som jobbar för National Geographic, tyska Geo och flera andra internationella uppdragsgivare. 

Som alltid har det varit ovärderligt ur utvecklingssynpunkt att så intensivt prata bild på blodigt allvar. Det finns inget lättsinnigt kring diskussionerna, allt lyfts fram, vänds och vrids på. Det som slagit mig hårdast den här gången är att det är ont om bra ord på svenska för många av begreppen som används i internatlonella sammanhang. Jag hoppas kunna återkomma till det vid tillfälle. 

Annars skriver jag om Nikon D3x för Kamera & Bild. 

2 kommentarer

  1. Oj, låter spännande! Kan tro det varit både spännande och roligt. Kul att få lite nya namn man kan googla på.
    Morgan

  2. Vänta bara tills du får se nomineringen av vinnarna. Då ska du få ännu mer att googla på.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.