Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Paul är multijournalist

| 4 kommentarer

Paul är multijournalist

Multijournalister har av tradition varit skrivande journalister som till nöds tar med kameran ut på jobb. Men det fungerar åt andra hållet också, och förhoppningsvis är bilden av fotografen som en skråtänkande, bakåtsträvande surpuppa på väg att nyanseras. Som idag, när en av landets bästa fotojournalister anslutit sig till multijournalistkåren. 

Pauls text läser du här

Och nej, jag menar inte att alla fotografer måste skriva. Jag tycker bara att det är kul när det kommer gränsöverskridare från båda hållen. 

4 kommentarer

  1. Jag sällar mig till den skaran. Visserligen skrev jag en gång i tiden (10 år sedan) med ambition att bli just skrivande journalist. Tills jag tröttnade. Efter några snurrar hit och dit valde jag så fotografyrket. Och för ett par år sedan började en kund ge mig även skrivjobbet, inte bara fotojobbet. Och så har det fortsatt. Intervjuobjekten säger oftast att det är ovanligt, men att de varit med om det förr.

  2. Jag också. När jag tog mina första frilansuppdrag 1983 var jag helt inriktad på att jag skulle ”bli fotograf”. Men det dröjde inte länge innan jag började fuska som skrivande journalist. På den vägen är det.

  3. Det är nog en rolig känsla att kunna hantera båda uppgifterna bra.

  4. Det är det, samtidigt som det ibland är frustrerande att behöva göra det. Igår gjorde en kollega en inspelad videointervju, en intervju för text samt porträttstillbilder på en och samma person vid ett och samma tillfälle. Prata om splittring.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.