Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Jenny Maria briljerar

| 4 kommentarer

Om du är det allra minsta lilla intresserad av fildelningsfrågan och Piratpartiet, läs för Guds skull Jenny Marias blogginlägg här. Sedan kan du följa länkarna tillbaka till hennes ursprungliga artikel i Helsingborgs Dagblad och replik på kommentarerna. 

Jenny Marias penna är vass och välriktad. 

4 kommentarer

 1. .. och fullständigt oinformerad.
  Piratpartiet handlar inte längre om fildelning. Det handlar om grundläggande demokratiska rättigheter – integritet, rättssäkerhet, källskydd och mycket mer.

 2. Ja, piratpartiets agenda rör i högsta grad integritetsfrågor – nämligen hur man ska upphäva rätten till integritet för upphovsmän.
  Ur programmet:
  ”Att dela med sig av kopior, eller på annat sätt sprida eller använda annans verk, skall aldrig vara förbjudet så länge det sker på ideell basis utan vinstmotiv.”

 3. … och för att förhindra det här ”integritetsbrottet” (om man nu anser det) mot upphovsmannen ska man avskaffa demokratin… ?
  God Jul!

 4. Jag tycker att Piratpartiet ska bekämpa upphovsrättslagen om det anser att det är en viktig fråga. Men om partiet vill göra anspråk på att vara demokratiskt måste kampen ske enligt demokratiska principer. Det är odemokratiskt att uppmuntra sina anhängare att sätta sig över en demokratiskt stiftad lag och sedan hävda att ”utvecklingen går inte att stoppa”.
  Det är som om ett parti med fri fart på partiprogrammet skulle uppmana alla anhängare att systematiskt bryta hastighetsbegränsningarna och sedan hävda att ”utvecklingen går inte att stoppa” eftersom bilarna gör det tekniskt möjligt att köra fortare än högsta tillåtna fart. Och till på köpet prata om att ”demokratin avskaffas” när den oundvikliga följden blir att hastighetsbevakningen blir hårdare och straffen mot fortkörning mer kännbara.
  Det är den myckna fildelningen som förberett marken för ipred-lagstiftningen. Den som ogillar ipred kan med fog även vända sin irritation mot de samhällskrafter som tvingade fram den.
  Vi är ju några som ogillar både ipred och Piratpartiet. Precis som man både kan ogilla överdrivna säkerhetskontroller på flygplatsen och de terroristgrupper som tvingat fram dem.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.