Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Scanpix, Tunbjörk, Ring P1 och fåglar i Antarktis

| 2 kommentarer

Lite sent att skriva om Scanpix stora fotopris nu kanske, men ändå… vilken formidabel, högkvalitativ bredd Lars Tunbjörk, Frank Aschberg och Elin Berge visar upp tillsammans. 

Precis som Lars Tunbjörk sa, jag är också lite förvånad att inte Elin Berge vann. Men samtidigt – vilken jury skulle kunna avstå från att belöna det drivna berättande Tunbjörk utvecklat genom åren. Jag får samma känsla av att titta på hans vinterserie som av att lyssna på Ring P1 – så mycket tungsinne och sorg det ändå finns Där Ute. Någonstans vill jag bara stänga av eller byta kanal, men tyvärr har jag blivit hypnotiserad och tvingas att sitta kvar till det bittra slutet. 

Från den ena vintern till den andra. Brutus Östling är på Antarktis och det är väl på sätt och vis anledningen till att jag sent omsider upptäckte att han bloggar. Läsvärt även för oss som inte delar författarens fågelintresse, insiktsfullt om förlagsbranschen och om att göra böcker i största allmänhet. 

Idag ska jag också utse vinnarna i Moderskeppets boktävling. Resultatet kommer här senare under dagen. 

2 kommentarer

  1. Jag tror det var bästa året någonsin.
    Vinter ”blew me away” första gången jag såg den. Det är inte bara bilderna utan det som finns mellan raderna.

  2. Samma här. För mig är Vinter den största tunbjörkupplevelsen sedan Landet utom sig.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.