Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Hus som hösttröst

| 3 kommentarer

Farsta by night2

Trösten på hösten: Levande ljus på middagsbordet och upplysta hyreshus i skymningen. Här under blå, förlåt grå ska det vara, timmen i en stockholmsförort. Eller är det bruna timmen? Jag har skrivit om detta tidigare här och här

3 kommentarer

  1. Mmm och alla är så lyckliga där innanför fönstren. Ja så känns det iaf. Man riktigt vet hur myspysigt de har det. God mat, spelar spel, sitter i soffan och dricker te. Har man tur kan man snegla in på bottenvåningarna när man går förbi för att få det bekräftat. Man längtar dit till dem. Kanske är det för att det ser så pluttenuttigt ut utifrån. Det kan ju bara inte vara gnäll, bråk och stress där innanför, eller hur? Men så kommer alltid den tanken också, att där, just i den där lägenheten, håller familjen på att splittras, barnen knarkar, pappan kankske super och slår den hysteriska psykstörda mamman. Men genast slår jag bort de tankarna för jag vill hellre gå och känna myspyset och vara lite avis på att det inte känns lika mysigt hemma hos mig som jag tror att de har det hos sig.

  2. Och snart tänds adventsstjärnorna i fönstren och tet byts ut mot glögg och pepparkakor. Barnen kastar julgranskulor på varandra och skärvorna som pappa trampar i får honom att svära. Modern tittar skarpt på honom och påminner honom om att barnen allt hör vad han säger. Mormor sitter i den gamla utslitan fåtöljen som egentligen fadern brukar sitta i, men när svärmor är på besök så får det bli soffan där man har tur om man hittar en fläck där man inte får en bit lego i ändan. Mormor stickar som vanligt på ett par strumpor som man aldrig kommer att använda, men som man varje år måste ta emot med ett stort leende och en varm kram för att bevara julfriden. Ska jag fortsätta?…någon får väl fylla i resten, hehe.

  3. Lägenhetsfönster och människor på tunnelbanan väcker ungefär samma funderingar. Vad jobbar folk med? Vad gör de när de är lediga? Hurdana var de som barn? Vart längtar de?

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.