Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Försummade motiv: Växt mot vägg

| Inga kommentarer

§ 1: Avbön. Jag var nog lite snabb att skriva att jag kände mig alienerad inför 591. När jag läser den igen känner jag något annat. Det är inte första gången jag skriver för snabbt, men å andra sidan blir det ofta ingenting om jag väntar för länge. Jag återkommer. 

§ 2 Spontanfotografering Jag vet inte om det är för att boken är klar eller för att jag tittade så länge på 591 igår, men plötsligt började jag spontanfotografera efter ett långt, långt uppehåll. Det motiv som jag drogs mot var som så många gånger tidigare växt mot vägg. Vissa saker har större motivmässig gravitation än andra (det är personligt), och för mig har alltid växt mot vägg funnits där (särskilt under hösten, när växterna ser fattiga ut). Jag vet att jag är långtifrån ensam, men det talas aldrig om den här speciella böjelsen. Kanske man skulle anordna en särskild växt mot vägg-kväll, där de som ville kunde nörda ner sig i frågor som exempelvis vilka växttyper som passar bäst ihop med rappade väggar. 

Jag borde veta bättre än att amatörpsykologisera mig själv, men jag kan ju inte låta bli att fundera över vad det är i motivområdet som drar utöver det enkla faktum att växternas former blir snyggt frilagda. 

Favorit bland favoriterna: Smällbärsbuskar. Kanske allra bäst på våren när det sitter kvar bär som torkat ihop till små brunaktiga russin under vintern. 

Nedan: Växt mot vägg i Hökarängen i morse. Kanske borde jag skicka Mr Urbano ett urval? 
Växt mot vägg 2

Växt mot vägg 1

Växt mot vägg 3

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.