Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Jag blir filmad och tänker på Robert

| Inga kommentarer

När jag ska bli fotograferad tänker jag på Robert Aschberg. En gång gjorde jag ett knäck om kändisars favoritbilder av sig själva (för tidningen Bild om någon till äventyrs minns den), och då fanns han med på min ringlista. Han viftade bort frågan. 

– Äh, ibland ser man ut som en Adonis och ibland som en jävla groda. 

– Är vissa fotografer bättre än andra? 

– Det finns massor av bra fotografer och massor av dåliga fotografer. Det viktiga är att de får jobbet gjort och inte går omkring i svart basker och är "konstnärliga". (Jag kunde tydligt höra citattecknen fast vi pratade över telefon.) 

– Har du någon favoritbild av dig själv? 

– Nej.  

Alla andra kändisar jag ringde för det reportaget berättade utförligt om önskvärda och mindre önskvärda egenskaper hos fotografer, vad de tittade efter i bilder av sig själva och hur viktiga bra bilder är för imagen, eller ja, varumärket då. 

Men det som jag anammade för egen del var Ashberg. "Ibland ser man ut som en Adonis, ibland som en jävla groda." Det blir som det blir. Imorgon är en ny dag. 

Detta var vad som for genom mitt huvud när jag blev bokmarknadsföringsfilmad idag. 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.