Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Tätortsglass

| 5 kommentarer

Inget av allt det jag tänker om fotografi just nu är bloggbart, utom möjligen att jag måste tillstå att Roland Barthes begrepp "studium" och "punctum" inte riktigt fungerar för mig. 

Annars är det detta med mjukglass. Har ni tänkt på vilken renodlad tätortsupplevelse det är? Igår åt vi mjukglass på parkeringsplatsen utanför Coop stormarknad, och jag kunde inte riktigt bestämma mig för om det var att kasta bort mjukglassupplevelsen att äta den i en så fattig miljö eller om det är just där som mjukglassen kommer bäst till sin rätt? Som tröst liksom. 

Dagens sista ämne: Knarriga golv. Min tillkommande och jag var på Royal College of Art i London i förra veckan, och jag reagerade märkligt positivt på de knarriga golven i den administrativa avdelningen. Jag tror att jag tänkte på tradition och rötter. Våra egna knarriga golv hemma i radhuset har alltid gjort mig irriterad. Nu anar jag att det kanske går att lösa genom en attitydförändring istället för en dyrbar golvomläggning? 

5 kommentarer

 1. Skulle gärna sett dig utveckla det där om varför punctum/studium inte passar dig.
  Jag önskar att det fanns mer ”glosor” då det gällde att diskutera upplevelsen, både den den känslomässiga och den sakliga, då det gäller fotografi.
  Mette Sandbye – en dansk litteraturkritiker har skrivit bra om fotografiets väsen.
  Mjukglass är min favvo-glas, helst ska den ätas på typ Överskottbolaget utanför någon liten håla så att man känner att Tunbjörk när som helst kan komma och fota en.

 2. Tunbjörk är ständigt med oss.

 3. Hej Göran,
  Jag skall försöka tänka positivt ikväll då jag smyger ut ur sonens rum och vidare genom hallen. Då kanske jag inte blir såååå irriterad på det knarrande golvet. Väl värt ett försök.
  Ha det,

 4. Hej igen,
  Det funkade inte, jag blev irreterad ändå. Sådant där platsigt knarr (laminatgolv) som väcker lilleman så fort man smyger ut.
  Ingen plats är fel för mjukglass.
  Leve mjukglassen!

 5. Ha ha. Nej, det funkar inte för mig heller.
  Synd.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.