Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Robbans jack inte depressiva

| 3 kommentarer

Tyckte väl att jag kände igen bilden från Svenskans löp igår. Det var Robert Henrikssons vinjettbild från bloggen Som en fotograf som skulle illustrera depression. Men var finns det depressiva? Maniskt är allt de där vilt uppspärrade jacken får mig att associera till. Eller möjligen akut skräck.

Jag följer Robert i stort sett varje dag i Svenska Dagbladet där han har praktik från Biskops-Arnö. Han har blivit en av mina favoriter bland de nya unga. Ofta är det hans bilder som syns bäst. Ambitiöst gjorda, men med en avspänd ton.

3 kommentarer

 1. Vilka fina ord. Tack och jag tar åt mig.
  En hemlighet: Det är inte min vinjettbild, det är en snabbt nytagen bild på redaktionen.
  Hahaha, du har nog rätt angående känslan på bilden. Men du vet hur det är, i vår värld är allt subjektivt :)
  Ha det bra Göran.
  /Robban

 2. Det var som attan. Jag kunde ha svurit på….
  Ha det bra själv, och lycka till med alla projekt.
  /Göran

 3. Lysande cykelbilder i söndagens (11/5) kulturdel av SvD. Det är roligt med wow-faktorn när man ser något nytt. Förutom Robert så tycker jag Dan Hansson alltid gör bra jobb i det tysta. SvD är idag platsen för bra bildjournalistik. Kul.
  mvh
  Christer Höglund

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.