Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Plats: Här. Tid: Nu.

| Inga kommentarer

Brixel

Plåtar en stor skulptör, Richard Brixel. Han säger att hans jobb är att ge idéer form. Om man kunde se ett begrepp som ”frihet”, hur skulle det då se ut? Det är sådana frågor Richard ställer sig.

Innan jag och skrivjournalisten åker tillbaka till Stockholm kommer vi på något sätt in på förhållandet mellan bilder och verklighet, och då säger Richard något som berör mig som fotograf:

– Jag är av den gamla skolan. När jag lärde mig teckna tittade jag på motivet och slängde då och då en snabb blick i skissblocket. Vi lärde oss hur saker och ting verkligen ser ut innan vi gick vidare och gjorde avbilder av sådant som inte har fysisk form, sådant som man bara kan tänka. Idag är det nog ofta tvärtom. Eleverna tittar ner i sina teckningar och kastar bara då och då en blick mot motivet.

Där är det: Var i motivet. Det är där jag vill ha mitt fokus. Två saker driver mig därifrån: Chimpning och tankar på vad jag ska göra i nästa steg, i bildbehandlingen.

Platsen och tiden är här och nu.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.