Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Ni na ni na ni na na, ni na ni na ni na…

| Inga kommentarer

IntervjuteknikLäser Björn Hägers Intervjuteknik, nya upplagan från 2007. Det är en liten bok med stort innehåll – förutom de utlovade råden till intervjuare får man mediehistoria, bakom kulisserna-berättelser och allmän livsvisdom. Sawatskys mjuka samtalstekniker som beskrivs i boken är inte bara ett verktyg för journalister, det är ett förhållningssätt som man kan använda i alla kontakter med andra människor.

Intervjuteknik kan vara spännande fältlitteratur för fotografer som ofta sitter med vid intervjuer. Dels för att det är intressant att studera hur den skrivande kollegan arbetar, dels för att bättre känna igen ögonblicken när tystnad är ett absolut krav.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.