Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Var är bildkickarna?

| 3 kommentarer

Jag har fått väldigt dåligt med bildkickar senaste tiden. Ramlar nästan aldrig på de där bilderna som kängar till en i magen.

Senast var det, återigen, Torbjörn Peterson som lyckades rubba mig. Han är ju skribent som plåtar till husbehov, och inte så särdeles bra heller. Men det behövdes inte, för bilden som skakade om mig föreställde en kinesisk dissident som för första gången ställde upp på ett porträtt. Och jag kom in i det där att jag började tänka på livsvillkoren i olika delar av världen. Ja, ni vet. Jag tänkte på det Thomas Nilsson skrev för ett tag sedan om att allt som behövs för en bra bild är tillgänglighet och ett bra ljus. Ibland räcker det med bara tillgänglighet.

Men annars är det som sagt lite tunt. Jag är öppen för att det kan bero på att en avtrubbning sätter in med åren, men det är väl heller inte alldeles omöjligt att den extremt höga produktionstakten och fixeringen på form faktiskt eroderat bildlandskapet.

Nu hoppas jag på en stor mängd kommentarer som visar att jag har fullständigt fel, och att det bara är jag som tittat för dåligt.

3 kommentarer

 1. Bildkicken fick jag senast igår, på sidan 67 i Hasse Perssons ”Americana”.
  Och i helgen, här;
  http://www.outoffocusmag.com/the-farm.html
  Hälsningar till Göran från Mikkel

 2. Jo absolut. Johan Emanuelssons bilder är ju väldigt starka. Jobbiga och krävande. Jag gillar dom, men förhållandet är inte friktionsfritt.
  Min nyfikenhet gör att jag måste försöka hitta ett exemplar av Americana imorgon. Tack för konkreta tips.

 3. Mina bästa bildkickar i år: Araki på Kulturhuset och Helene Schmitz ”System och passion” Med de två stora bildkickarna så känner jag mig nöjd. Sedan så har det varit många mindre också. 2007 var ett mycket bra år i för foto i Stockholm med många fina utställningar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.