Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Saknad slump

| 5 kommentarer

Slump

Jag saknar inte mycket från de gamla kamerorna som gick på film istället för minneskort. Men blindbilderna skulle jag gärna ha tillbaka, ni vet de där meningslösa rutorna som man brände av för att mata fram en nyladdad film till ruta ett. Inte för att det nödvändigtvis är bra bilder, mer för att det är som att ligga på rygg och associera fritt till moln.

Från gång till annan får jag digitala blindskott, av orsaker som jag inte alltid lyckas reda ut i efterhand. Då händer det att jag fastnar i molnläget igen.

5 kommentarer

 1. Ja, visst var de kul de där frammatningsrutorna! Jag hade en gång i tiden en idé om att göra en utställning med dem.
  Nuförtiden får jag nöja mig med ”bilder tagna av misstag utan att jag vet om det”. Oftast av mina egna fötter när jag går. Kanske en utställning med dem?
  ….eller kanske inte.

 2. Utställningsidén hade jag också en gång. Kanske lika bra att frammatningsrutorna försvann?
  Mina nya slumpskott kommer nog oftast till genom att jag kommer åt vertikalavtryckaren oavsiktligt.

 3. Det är min övertygelse att om en framgångsrik, internationellt verksam, snygg, smart och allmänt beundrad pressfotograf skulle ta fram västen ur garderoben så skulle resten av världen följa efter.
  Värt ett försök?

 4. Läste internationellt verksam och trodde för ett ögonblick att du menade mig men när jag såg de andra kriterierna insåg jag att det är någon annan som får slåss för fotovästens framtid :-)

 5. Och ödmjuk, skulle jag tillägga.
  :-)

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.