Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

| 16 kommentarer

Lucia2007

Ingen skruvar på sig. Ingen pratar om annat. I de korta pauserna kan man höra andningen från åhörare tio meter bort.

Det där överseendet som vuxna har när barn uppträder är helt överspelat. Man tänker bara att just här och just nu finns det inget som kan vara vackrare än den här sången. Inget.

Johannes kyrka vid åttatiden i morse. Kidsen är från Adolf Fredriks musikklasser.

16 kommentarer

 1. Men du vågade störa med din nikonsmälla… ;)
  Vet du om att de enda godkända kamerorna för pressfotografer vid SVT:s sändningar för i tiden var Leica M2/M3. Det skymta fotografer med M3:or med påskruvade Visoflex-spegelhus med leicatelen på gamla klipp från Hylands Hörna.
  /M

 2. Jag erkänner mig skyldig till sex exponeringar, tagna med stor vånda.
  Nästa år blir det blimp.

 3. Jag har faktiskt en blimp… Den är gjord för Canon F-1 new, men passar de flesta kameror. Lite svettig dock, gjord i nått plastmaterial.
  Eller så lånar du en Canon med tyst läge…
  Blimpen är nog det näst nördigaste kameratillbehöret jag har. ;)

 4. Snygg bild. Var bara det jag ville säga.
  Mvh
  Fredrik

 5. Okej, jag hugger. Vilket är det allra nördigaste?

 6. >Okej, jag hugger. Vilket är det allra nördigaste?
  Jag tänkte spara det till en blogg på K&B, men okej. Det är en fotomidjeväska som Canon delade ut till fotograferna på OS i Los Angeles 1984.
  Vad är ditt nördigaste tillbehör?

 7. Oj, en fotomidjeväska med reklamtryck blir väldigt svårt att slå.
  Låt mig se, jag undrar om jag inte har en smygfotograferingsspegel, eller vad man ska kalla det, i en låda i pannrummet. Det är en grej som man skruvar fast i objektivets filtergänga för att ta bilder i nittio graders vinkel.
  Jag minns inte hur den kommit i min ägo. Har haft den i minst 25 år, men aldrig använt den.

 8. Tack Fredrik. Jag säger som Thomas Nilsson, allt man behöver är bra ljus och access.

 9. Använt D3:an ? 1.8?
  Viken tid? (Du skrev bra ljus)
  Snygg bild!

 10. Fin gissning Elisabeth.
  1/100, f:2, ISO 1250. Jag har inte rört bilden mycket alls i efterbehandlingen, en lätt korrigering av vitbalansen (D3:an har visat sig vara grym på auto vitbalans) och så har jag lyft mellanpartierna en liten aning.
  Med ”bra ljus” menade jag snyggt ljus.

 11. Tack för det.
  1250! Kan knappt hålla ut tills jag har D3:an i min egen hand.
  Max 400 på D2:an innan jag stör mig på bruset.

 12. Hade det varit 1994 nu så hade jag skrivit ”allt man behöver är bra ljus, access och en fotoväst”. Ca. 1999 blev fotovästen ett ”fashion no-no”. Varför??? Jag saknar den!
  / Thomas
  PS. Jag menade precis som du skriver att bra ljus = snyggt ljus.

 13. Vem har bestämt att fotomidjeväskan är nördig, när just den är det vettigaste allternativet? Varför skulle inte västen på om den fyller en vettig funktion?
  Det enda idiotiska som finns är väl axelremsväskan, med den kraftiga snedbelastningen det blir!
  Fotografer eller modedockor?
  Håller med om att snyggt ljus är bra ljus.

 14. Kanske för att vi är födda i ett land där det funktionella är norm, och nu vill vi göra uppror?
  Men det är en väldigt intressant fråga – exakt när blir det funktionella nördigt? Mobilhölster till exempel: Förmodligen superfunktionellt, men nördfaktorn slår nästan i taket.
  Men en grepe, som också är ruskigt funktionell, är ju inte det minsta nördig. Bara cool, i alla fall i sin naturliga miljö.
  Äsch, jag vet inte. Till mitt försvar vill jag bara säga att jag tycker att platåträskor också är rätt nördigt fast det inte är funktionellt.

 15. Ditt försvar bifalles :-)
  Funktionellt som norm? Jag vet inte. Sunt förnuft och en vad-folk-tycker-vaccinering kan ju faktiskt rädda många ryggar och bra bilder. Platådojorna faller väl på det?
  Tror det finns en markant skillnad mellan stad och landsbygd också, liksom åldrar? Göra uppror hör väl lite mer ungdomen till? Tänka på att kroppen ska hålla gör man kanske mer upp i åren.
  Eller kan nördig och bonnig vara synonymt månnetro? Hellre bonnig och praktiskt klädd för bra bilder, än modelejon och lidande under fotograferingen. Typ…
  Äsch, jag vet nog inte heller, reagerade bara.

 16. Det är rätt kul att tänka på de här sakerna. Vi odlar bilden av oss själva som ganska rationella varelser, men när man granskar de enskilda handlingarna en och en så blir bilden ofta en annan.
  Nördig och bonnig är inte synonymt, tycker jag. För att vara nördig måste man vara överdrivet insnöad på något där intresset inte står i proportion till nyttan.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.