Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Genomfrusen och trygg

| 1 kommentar

Foddtillman

Att födas till man är att födas med en förbokad plats i vissa gemenskaper. Att vara med i den speciella krets som uppstår mellan vänner med bättre begagnade bilar är till exempel inget man behöver kämpa sig till, det är bara att kliva in och ta för sig av tidiga, svinkalla morgnar när någon måste ha hjälp att fixa ett trasigt däck eller få skjuts ner till macken för att köpa bromsvätska. Det är kalla, nariga händer som sliter i fälgkors, pillar med fastrostade kontakter på bilbatteriet, bär lånade batteriladdare som tillhör en polares polare, startkablar och förgasarspray.

Varhelst det finns en trasig bil så finns möjligheten till gemenskap. Och fast vinden blåser rätt igenom den felvalda jackan så är det tryggt och varmt. Man vet sin plats, man har alltid ett mål, även om det bara är att en femton år gammal Volvo behöver en bättre begagnad vindrutetorkarmotor som inte får kosta mer än max åttahundra spänn.

En kommentar

  1. Fint skrivet om saker jag hatar. Varför kan inte kvinnorna fixa de där sakerna? Är dock lycklig utan bil sedan 11 år tillbaka.
    …och fin bild (känner igen farstaskraporna i bakrunden).

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.