Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Tror du på vattenpassklubben?

| 2 kommentarer

Vattenpassklubben

Det låter som en myt, men mina bordskamrater vid julbordet bedyrar att det är sant: Det finns en pensionerad arkitektfotograf som bedriver e-postlobbying för att få bort bilder tagna med lutande kamera ur flera dagstidningar.

Hans (hennes?) metod är sofistikerad. Fotografer som syndat får ett melj med sin bild avfotograferad och upprätad, som ovan. Fotografer på tidningarna Metro och Svenska Dagbladet ska ha blivit uppvaktade, kanske fler.

I ett fall (jag har namn, men skippar det här) hade en fotograf blivit mejlbombad ganska intensivt under en lutande period. Vid ett tillfälle sammanblandade en redigerare byline, så att fotografens namn hamnade under en rät bild tagen av en kollega. Fotografen ska omedelbart ha fått en uppmuntrande kommentar i retur från vår vattenpasslobbyist.

Man kanske inte ska vara så rädd för pensioneringen när det drar ihop sig. Det finns hur mycket kul som helst att ta sig för.

2 kommentarer

  1. Låter som ett utmärkt tidsfördiv när man blir pensionär, något för andra att ta efter.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.