Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Prylperspektiv

| Inga kommentarer

Testat mycket systemkamera sista tiden, med blandade känslor.

Å ena sidan är jag tillräckligt tekniskt intresserad för att bli experimentlysten. Det låter säkert förmätet, men jag vet för mycket om kamerateknik för att inte bli hooked på en testuppgift. Och detta trots en virusinfektion och munsår i tumnagelsstorlek.

Å andra sidan är jag inte bekväm med att hajpa prylar. Det slutar med att både journalister och marknadsförare gör gemensam sak med ett enda budskap: Nyare är bättre. Som journalist har jag instinkten att hålla emot. Men det går inte när man ska jämföra ny teknik med äldre och värdera den. Utvecklingen går så fort att allt till slut får högsta betyg. Och det gör inte saken bättre att de två senaste kamerorna jag skrivit om inte ens följer normalutvecklingskurvan, utan är ännu bättre än de rimligen borde vara.

Därför var det så skönt att äntligen få novembernumret av tidningen Mobil i handen. Där har jag signerat en artikel som sätter saker och ting i sitt rätta perspektiv:

Tidningenmobil

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.