Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

Ich bin ein hantverker

| 2 kommentarer

Hantverkare

Vissa dagar är jag hantverkaren.

Där kommer jag gatan fram med en stor svart väska med tjugo kilo bra-att-ha huller om buller. Kommer till platsen där det mycket konkreta uppdraget ska utföras.

När jag släpper ner den ganska skitiga väskan med en duns kan jag inte se minsta lilla skillnad mellan mig och snickar-Peter. Vi arbetar på samma sätt. Vi kommer med våra verktyg, folk tittar och tänker att fy fan vad skönt att jag slipper hålla på med allt det här. Vi ler, för det är familjärt för oss. Man ser det på vårt trygga kroppsspråk, vi kan det här. Halva jobbet är att inte se det minsta orolig ut.

Vi pratar med kunden, förklarar olika sätt att göra jobbet på, fördelar och nackdelar. Hur vill ni att resultatet ska bli? Lite ruffare känsla kanske? Eller något mildare?

Sedan plockar vi upp våra grejor. Snickar-Peter sin sågbänk, jag mina blixtar och skärmar. Hur lång tid kommer det att ta? En halvtimme kanske men det beror lite på.

Och så gör vi vårt jobb som någon annan vill ha det, kanske tänker vi att det är skönt att det inte är till oss själva eftersom det är så fantasilöst eller möjligen för skruvat och så hoppas vi att kunden ska bli nöjd och betala fakturan i tid.

Ingen skillnad. Jo en: Snickar-Peter kräver inte byline. Om jag ska ta bort min kan det kosta lite extra.

Och det roliga är att de faktiskt är ganska roliga. Hantverkarjobben.

2 kommentarer

  1. Du får ju lära dig att ljussätta utan dubbelskuggor!! ;)

  2. Varför det? Dubbelskuggor är på modet.
    :-)

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.