Bildradion

Podcast om fotografi med Göran Segeholm

På fotomässa

| 2 kommentarer

– Sätt mittenpunkten på colaburken och håll inne autofokusknappen med tummen, säger jag till alla som vill hjälpa oss att testa min test-D300. Sedan rör jag burken sidledes.

Alla – till och med Jeppe Ekvall som har bra prylkoll och tittat en hel del på kameran tidigare – reagerar likadant när kameran själv byter AF-punkt allteftersom huvudmotivet flyttar sig i bilden.

– Åh shit.

– Och tänk sen när kamerorna har hela sökarytan späckad med autofokuspunkter, säger Magnus. Vilken grej.

– – – – – – –

Sen kan jag inte skriva mer om mässan. Det jag vill säga om den är i alla fall så pass bra att jag inte vill bränna det på en ett hopslafsat blogginlägg.

Men det är kul att träffa mycket folk. Så mycket kan jag släppa.

– – – – – – –

För dig som läser den här bloggen lite tillfälligt bara för att se om jag har något nytt att säga om D300: Det kommer, antingen här eller hos Kamera & Bild. Nästa fråga som ska redas ut är om det är någon större skillnad mellan råformat i 14 respektive 12 bitar.

2 kommentarer

  1. Jag kan redan nu avslöja för andra läsare av denna blogg att du Göran är mäkta imponerad av D300:s bildkvalitét. Eller, med rättare ord, att du är exalterad av vad kameran presterar. Det har jag hört från en säker och välunderättad källa, så att säga. ;)
    -Eero
    P.S. Jag tror jag skymtade dig idag i Nacka. Tyvärr hajade jag först efteråt att mannen som lämnat skrivmaskinen och gick på stadens gator som en vanlig man, nog var mr Segeholm. Jag skulle ha bjudit på fika om jag haft tid att vända om, men jag var tyvärr tvungen att hasta till Stefan Ohlssons seminarium. Fikat får anstå till en annan gång.

  2. Just ”exalterad” är ett ord som jag gärna reserverar för andra sammanhang. Men i princip är det rätt – hoppet i bildkvalitet mellan D200 och D300 är större än jag trodde.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.